keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kosteusvoidepalat

Innostuin muutama kuukausi sitten kokeilemaan kosteusvoiteiden tekemistä kotona. Kun on ihoarpajaisissa voittanut atooppisuuteen taipuvaisen ihon, voiteita kuluu litroittain ja osa niistä ärsyttää jo valmiiksi temppuilevaa nahkaa. Mitään suurta käännettä parempaan en ole omilla voiteilla vielä parissa viikossa saanut aikaan ja käytänkin näitä apteekin tuotteiden ohella. Mukavaa tuoksua välillä muullekin kuin Apobaselle.

Tällä kertaa tein täältä löytyneellä reseptillä kosteusvoidepaloja.

Kosteusvoidepala on kiinteä mötikkä, josta irtoaa voidetta kun sitä hieroo iholle. Koko kroppaa en varmaankaan jaksa tällä hinkuttaa rasvaiseksi, mutta toimii kivasti kuiviin läiskiin.


Ainekset: 
1 osa kookosöljyä
1 osa mehiläisvahaa
1 osa sheavoita, kaakaovoita tai mangovoita (tai sekoitus näitä kaikkia niin, että niistä tulee 1 osa)

Halutessaan voi lisätä E-vitamiiniöljyä säilyvyyttä parantamaan.
Lisäksi tarvitaan:
kattila
ja sen päälle sopiva (lasi)kulho
vettä kattilaan
lusikka
muotteja

En lisännyt E-vitamiiniöljyä, koska se on ollut kaikista apteekeista loppu viime aikoina. Mangovoihin en ole missään koskaan törmännyt. Käytin shea- ja kaakaovoita mehiläsivahan ja kookosöljyn lisäksi. Muottina käytin silikonista jääpalamuottia.

Jos mehiläsvahasi on levynä, pilko se pienemmäksi, jotta se sulaa nopeammin.Mittaa kaikki ainekset vaa'alla. Laita kattilaan vähän vettä ja vesi kiehumaan, päälle kulho jossa kaikki ainekset ovat. Sekoita kunnes kaikki on sulanut. Vältä vesihöyryn pääsemistä seoksen joukkoon.Kaada seos muotteihin ja anna jäähtyä kunnolla ennen kuin yrität irrottaa kosteusvoidepaloja muoteista. Minä annoin seoksen jäähtyä työpöydällä puolisen tuntia ja siirsin sitten muotin pakastimeen reiluksi vartiksi.Tämän verran kosteusvoidepaloja syntyi kun tein seosta 60 grammaa.


Välineiden puhdistus:
Mehiläisvahaa käytettäessä kannattaa puhdistaa välineet välittömästi kokkailun jälkeen. Jäähtyneen vahan joutuu raapimaan irti. Pyyhi kulho ja lusikka ensin huolellisesti talouspaperilla ja pese sitten kuumalla vedellä ja astianpesuaineella.1 kommentti: